woensdag 9 maart 2011

Stoffenmarkt in Hulst

Dat is een reuze verrassing eindelijk is ook zeeuws vlaanderen ontdekt om er eens een stoffenmarkt te organiseren.
We zijn en blijven een beetje een achtergebleven gebied voor sommige dingen maar nu gaat het gebeuren.

Op zaterdag 19 maart op de markt in Hulst, ik ga er zeker even naar toe al was het aleen maar om ff naar batiks te kijken.

Beetje reclame maken,
Hulst profileert zich als de "meest Vlaamse stad" van Zeeland. Vooral de Bourgondische levensstijl van de stad Hulst trekt veel Belgische toeristen. Het oorspronkelijke dialect van Hulst en de omliggende (katholieke) dorpen wijkt sterk af van de overige Zeeuwse dialecten en vertoont een sterke continuïteit met de dialecten in het noorden van het Waasland (België, provincie Oost-Vlaanderen). Hulst ligt ca. 30 km van Antwerpen.
Hulst is er trots op genoemd te worden in het middeleeuwse Van den vos Reynaerde. Het feit wordt gememoreerd met een standbeeld voor Reintje.
De Sint-Willibrorduskerk werd in de 15e eeuw gebouwd maar pas in 1535 opgeleverd. Na de Hervorming werd de kerk protestants, sinds de Franse tijd werd de kerk gedeeld met de rooms-katholieken. Sinds 1930 is het weer een rooms-katholieke kerk en werd het een basiliek.

Voor meer info bekijk de links maar eens.

http://www.bezoekhulst.nl/bezienswaardigheden.php


http://www.flickr.com/photos/jansluijter/4159271065/

http://travel.webshots.com/album/78113013GluLAI

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-)
  Vorige bericht zat vol typefouten... :-)))

  Ik ben ook een Zeeuwse, geboren in Zeeland op Schouwen en tot mijn 13e in Zeeland (Burgh-Haamstede) gewoond. Praat nog steeds plat Zeeuws met mijn familie. Maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik me niet kan herinneren dat wij ooit in Zeeuws-Vlaanderen zijn geweest!

  Geniet van de stoffenmarkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hoor ik ook zo vaak dat een hoop zeeuwen nog nooit in zeeuws vlaanderen zijn geweest, die boot was toch vroeger echt een barriere, maar nu met de tunnel...............
  Overigens ben ik geen zeeuwse maar een hollandse, ik woon hier sinds tien jaar na een scheiding en ik wil hier nooit meer weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel plezier op de stoffenmarkt En ritje er naar toe lekker muziekje in de auto...En met veel stofjes terug rijden Nou klinkt als het ideale dagje uit! Geniet ervan hoor

  BeantwoordenVerwijderen